• Κοινωνία

    Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Έβρο – Μια ανάσα από το δάσος της Δαδιάς οι φλόγες

    • NewsRoom


    Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης (21/07) στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου, στον Έβρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes Με το πρώτο φως της μέρας στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς στον Έβρο οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

    Όπως αναφέρει μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος «η πυρκαγιά δεν ελέγχεται πλέον, μαίνεται σε πολύ μεγάλη έκταση του δάσους και σε δύσβατη περιοχή, γι’ αυτό είναι και δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης. Στις 6 το πρωί ξεκίνησαν να πετούν τα εναέρια μέσα και ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στη μάχη μπήκε και ο στρατός, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες στις παρυφές του εθνικού πάρκου. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και μεγάλος ο κίνδυνος να περάσει από ώρα σε ώρα το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς.

    Είμαστε όλοι εκεί, ο δήμος, το δασαρχείο, το πυροσβεστικό σώμα, ο στρατός και μαχόμαστε για να μην συμβεί το χειρότερο. Αν και αυτή την ώρα έχει άπνοια στην περιοχή, χθες κινδύνεψαν πυροσβέστες, καθώς την ώρα που επιχειρούσαν, γύρισε η φορά του ανέμου και τους κύκλωσε. Είμαστε σε ετοιμότητα, παρ’ όλο που δεν απειλούνται οικισμοί και χθες είχαμε έτοιμα λεωφορεία σε περίπτωση που δοθεί εντολή για εκκένωση οικισμών».

    Δείτε βίντεο από τις χθεσινές επιχειρήσεις:

    Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, χθες το βράδυ η φωτιά καθηλώθηκε λόγω των πολύ ασθενών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι φλόγες κινούνταν νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

    Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, να περιοριστεί η φωτιά για να μην περάσει στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Στις φλόγες και δεύτερο εργοστάσιο

    Αυτοψίες στην Πεντέλη: 39 σπίτια κρίθηκαν επικίνδυνα



    ΣΧΟΛΙΑ