• Κοινωνία

    Οικονόμου: Δικογραφία σε βάρος 22χρονου που ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι η αστυνομία ταυτοποίησε και προσήγαγε έναν 22χρονο Παλαιστίνιο που εμφανίζεται σε βίντεο, το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιστατικό, , ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «η ΕΛΑΣ, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

    Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής:

    «Ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο. Ο συλληφθείς παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

    Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

    Διαβάστε επίσης:

    Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις του Παγκόσμιου Τουρισμού

    Ο Τσακαλώτος φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αποστολάκης κόβει τις γέφυρες – Εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο

    Μητσοτάκης στο Politico: Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ