• Κοινωνία

    Εικόνες αποκάλυψης στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (pics+video)

    • NewsRoom

    Το πύρινο μέτωπο έξω από το χωριό Μακρυμάλλης


    Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στην Εύβοια, όπου η φωτιά καίει ήδη για περισσότερες από 24 ώρες το παρθένο δάσος, ενταγμένο στο σύστημα Natura. Η οικολογική καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια.

    Οι πυροσβέστες έδιναν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, μέχρι που τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα και ξεκίνησαν ρίψεις νερού.

    Η Εύβοια έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων από Ισπανία και Ιταλία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν σήμερα.

    Η μείωση της έντασης των ανέμων δημιουργεί μια μικρή αισιοδοξία, αν και επιτελείς της Πυροσβεστικής παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

    Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει από τα ξημερώματα της Τρίτης έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί.

    Το πύρινο μέτωπο έξω από το χωριό Μακρυμάλλης. Επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι Canadair
    Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης προς το εκκενωμένο χωριό Μακρυμάλλης στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε δασική περιοχή στην θέση Αργιλίτσα του δήμου Διρφύων Μεσσαπείων
    Το πύρινο μέτωπο έξω από το χωριό Μακρυμάλλης

    Από την φωτιά μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα.

    Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται με εγκαύματα στα χέρια. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

    Πινακίδα στο εκκενωμένο χωριό Μακρυμάλλης
    Πυροσβεστικά οχήματα έξω από το χωριό Μακρυμάλλης
    Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης

    Posted by Blonde Ambition on Tuesday, August 13, 2019

    Η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το δάσος Natura
    Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών, αλλά ευτυχώς δεν κάηκε κανένα
    Οι φλόγες έφτασαν τα 20 μέτρα



    ΣΧΟΛΙΑ