Κοινωνία

Εικόνα σοκ από την επίθεση αναρχικών στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ – Του κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό

  • NewsRoom


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και γάντια, εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Πατησίων.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Μάλιστα με περίσσιο θράσος, ανέβασαν στο διαδίκτυο φωτογραφία του πρύτανη του ΟΠΑ, στον οποίον είχαν κρεμάσει ταμπέλα που ανέγραφε «Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις».

Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Επιπλέον, ότι όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ