• Κοινωνία

    Οικογενειακή τραγωδία στις ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην στέλεχος σε Meta και Google αφού πρώτα σκότωσε σύζυγο και παιδιά

    • NewsRoom
    (Πηγή: the-sun.com)

    Ο Anand Sujith Henry με τη σύζυγο και τα παιδιά του (Πηγή: the-sun.com)


    Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στις ΗΠΑ τη Δευτέρα το πρωί, με πρωταγωνιστή έναν Ινδικής καταγωγής πρώην στέλεχος της Meta και της Google, ο οποίος φέρεται να σκότωσε την γυναίκα και τα παιδιά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της nypost.com, ο 37χρονος Anand Sujith Henry, φέρεται να σκότωσε τους 4χρονους δίδυμους γιους του και να πυροβόλησε θανάσιμα σε μία μπανιέρα τη 38χρονη σύζυγό του, Alice Benzinger, προτού στρέψει το όπλο προς τον εαυτό του.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η σύζυγός του 37χρονου – η οποία εργάζονταν ως επιστήμονας δεδομένων – και τα δύο 4χρονα δίδυμά τους βρέθηκαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια, αξίας 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό από την αστυνομία, μέσα σε ένα από τα μπάνια, με τραύματα από πυροβολισμούς, δίπλα σε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και μια γεμάτη γεμιστήρα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

    Οι δύο γιοι τους βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα από τα πέντε υπνοδωμάτια.

    Η αιτία θανάτου των δύο μικρών παιδιών δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι τα αγόρια είτε πνίγηκαν, είτε στραγγαλίστηκαν ή έλαβαν κάποια θανατηφόρα δόση ουσίας, καθώς δεν υπήρχαν σημάδια τραυμάτων στο σώμα τους, ανέφεραν στο NBC Bay πηγές που γνωρίζουν τα δεδομένα της έρευνας.

    «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής, αυτό είναι ένα περιστατικό που δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι περιορίζεται μέσα στο σπίτι», ανέφερε η αστυνομία του Σαν Ματέο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι βίαιης εισβολής στην κατοικία.

    Το σπίτι της τραγωδίας
    Το σπίτι της τραγωδίας (Πηγή: nypost.com)

    «Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι ντετέκτιβ συγκεντρώνουν στοιχεία, μιλούν με μάρτυρες και μέλη της οικογένειας, προκειμένου να προσδιοριστεί κάποιο πιθανό κίνητρο», συμπλήρωσε.

    Μάλιστα, η αστυνομία αποκάλυψε ότι έχει κληθεί στο σπίτι μερικές φορές στο παρελθόν πριν από την τραγωδία, ωστόσο δεν ανέφερε τη φύση των περιστατικών.

    Ο Henry, είχε ιδρύσει μία εταιρεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, την Logits, οκτώ μήνες πριν βρεθεί νεκρός.

    Το διαζύγιο που έμεινε στα χαρτιά

    Την ίδια, στιγμή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έγγραφα δείχνουν ότι ο πρώην διευθυντής στο τμήμα μηχανικής λογισμικού τόσο στη Meta όσο και στην Google, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Δεκέμβριο του 2016, από την Benzinger, διευθύντρια στο τμήμα δεδομένων της Zillow.

    Εντούτοις, η αίτηση δεν φαίνεται να προχώρησε και το ζευγάρι μετακόμισε το 2020 στο σπίτι τους στο San Mateo, όπου θα μεγάλωναν τα δύο παιδιά τους.

    Σοκαρισμένοι οι γείτονες από το πρόσφατο συμβάν, κάνουν λόγο για ένα φιλικό ζευγάρι και μια ευτυχισμένη οικογένεια.

    “Πριν γεννηθούν τα μωρά, όταν ήταν έγκυος, βλέπαμε το ζευγάρι να κάνει μια βόλτα έξω”, σημείωσε η Phyllis Halili στο NBC Bay Area, προσθέτοντας ότι μετά τη γέννηση των παιδιών, το ζευγάρι “απλώς έβγαζε έξω για μια βόλτα τα παιδιά”.

    Κάποιοι από τους γείτονες  είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς από το σπίτι, προτού φτάσουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το CBS News.

    “Είναι μια ολόκληρη οικογένεια και φυσικά σκέφτεσαι: Τι μπορεί να συνέβη και έφτασαν έως εδώ;”, αναφέρει χαρακτηριστικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης παρακείμενης κατοικίας, Ρον Μίφσουντ.

    Σημειώνεται ότι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες που θα τη βοηθήσει να “ξετυλίξει το κουβάρι” αυτής της περίεργης υπόθεσης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δολοφονία στη Γλυφάδα – Η πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση: Σεβαστείτε το πένθος μας

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πέτρες και χημικά στο ΑΠΘ

    Θεσσαλονίκη: Έπεσε όχημα στη θάλασσα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επιβάτες



    ΣΧΟΛΙΑ