Κοινωνία

Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Προσφέρει διατακτικά σίτισης σε 3.000 νοσηλευτές

  • NewsRoom

Στέλιος Χατζηιωάννου


Μία σημαντική κίνηση από το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Με αίσθημα ευγνωμοσύνης απέναντι στη σημαντική μάχη που δίνει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας με την πανδημία COVID-19, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προχωρά σε δωρεά δωροεπιταγών (διατακτικών σίτισης) Ticket Restaurant® συνολικής ονομαστικής αξίας 300.000 € για την παροχή φαγητού σε 3.000 νοσηλευτές 25 δημόσιων νοσοκομείων στην Αττική (βλ. πλήρη λίστα παρακάτω, με πρώτα τα 4 νοσοκομεία αναφοράς: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός, Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»).

Πρόκειται για μια ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης απέναντι στους ήρωες της καθημερινότητάς μας, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (www.enne.gr) και τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος (www.esne.gr), 3.000 νοσηλευτές θα λάβουν δωροεπιταγές (διατακτικές σίτισης) Ticket Restaurant ® της εταιρείας Edenred συνολικής ονομαστικής αξίας 100€ ο καθένας, για αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα τροφίμων, εστιατόρια και super market.

Οι δωροεπιταγές (διατακτικές σίτισης) θα ισχύουν έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021. Η διανομή τους από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος θα ξεκινήσει τον Μάιο 2020 και θα υλοποιηθεί μέσω της Διεύθυνσης του κάθε νοσοκομείου.

Σε αυτή θα χρειαστεί ν’ απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος προκειμένου να λάβει τις δωροεπιταγές (διατακτικές σίτισης) που του αντιστοιχούν.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά:

«Το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων της Ελλάδας δίνει με αυταπάρνηση τη δική του μάχη απέναντι στην πανδημία COVID-19, βοηθώντας τη χώρα να κερδίσει το κρίσιμο στοίχημα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη συνεισφορά τους, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα που φέρει το όνομά μου προχωρά σε δωρεά διατακτικών σίτισης συνολικής ονομαστικής αξίας 300.000 € για την παροχή φαγητού σε 3.000 νοσηλευτές που υπερασπίζονται καθημερινά τη δημόσια υγεία. Τους οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Η προσφορά αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό των παρακάτω νοσοκομειακών μονάδων, που εκπροσωπείται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος:

1. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
2. Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο»
3. Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»
4. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»
5. Αρεταίειο Νοσοκομείο
6. Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά»
7. Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας»
8. Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο»
9. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς»
10. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο»
11. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός»
12. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»
13. Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ»
14. Γενικό Νοσοκομείο Βούλας «Ασκληπιείο»
15. Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»
16. Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων «Αγία Όλγα»
17. Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»
18. Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»
19. Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο»
20. Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
21. Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού
22. Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»
23. Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
24. Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
25. Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Λίγα λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Στόχος του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation είναι να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα από φιλανθρωπικές δραστηριότητες, κυρίως σε χώρες όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί ο ιδρυτής του, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και το Μονακό.

Το ίδρυμα προσφέρει στην κοινωνία με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Βοηθά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζει συνθήκες πείνας σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω τις πρωτοβουλίας «Φαγητό από Καρδιάς». Tα snacks παράγονται βιομηχανικά από γνωστές εταιρείες του κλάδου και το Ίδρυμα τα αγοράζει και τα μοιράζει δωρεάν σε όσους έρθουν να τα ζητήσουν.

2. Προωθεί την διαρκή ειρήνη στο νησί της Κύπρου. Κάθε χρόνο το Ίδρυμα προσφέρει 50 δικοινοτικά βραβεία αξίας 10.000 € σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο που συνεργάζονται στο νησί. Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που έχει χορηγηθεί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων ανέρχεται σε 3.750.000 €.

3. Υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω της διοργάνωσης και απονομής ετήσιων βραβείων αξίας 120.000 €.

4. Προσφέρει οικονομική στήριξη σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα με ποικίλη δράση. Σε περίπτωση σοβαρών καταστροφών, το Ίδρυμα προσφέρει επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το Ίδρυμα προσέφερε συνολικά 505.000 € στους κοντινότερους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής, αφού ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και με απευθείας κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του καθενός.

5. Χρηματοδοτεί υποτροφίες, βοηθώντας νέους να φοιτήσουν σε σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου έχει φοιτήσει και ο ιδρυτής του Sir Στέλιος Χατζηιωάννου (εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).


ΣΧΟΛΙΑ