• Κοινωνία

    Ειδικές αποζημιώσεις: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών μέχρι τις 12 Ιουνίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Πέντε νέες πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων σε χιλιάδες εργαζόμενους και επιστήμονες αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την επομένη εβδομάδα και να ολοκληρωθούν έως τις 12 Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συγκεκριμένα οι επόμενες καταβολές αφορούν τις εξής κατηγορίες:

    Επιστήμονες

    -Έως την Παρασκευή 15 Μαΐου έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ οι επιστήμονες. Η αποπληρωμή των 600 ευρώ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

    Εργαζόμενοι

    -Μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις σε ειδικό έντυπο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων  για να λάβουν τα 800 ευρώ. Η αποπληρωμή της αποζημίωσης θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις 13 και 14 Μαΐου και 18 και 19 Μαΐου.

    -Το διήμερο 14 και 15 Μαΐου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των ειδικών περιπτώσεων που έχει ήδη ολοκληρωθεί η  υποβολή αίτησης, όπως οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε κ.α.

    -Από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες παράτασης της αναστολής εργασίας για τους εργαζόμενους που εξακολουθούν να βρίσκονται στον «πάγο». Η πληρωμή θα αφορά μόνο εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις από τις 19 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή υποχρεωτικά εντός του Μαΐου  για 3 έως 24 ημέρες θα λάβουν ειδική αποζημίωση κατ’ αναλογία των ημερών της αναστολής με δεδομένο ότι οι 30 ημέρες αντιστοιχούν στο ποσό των 534 ευρώ.

    -Από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης σε επιχειρήσεις  που επανελειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν θα λάβουν ειδική αποζημίωση κατ’ αναλογία των ημερών της αναστολής με δεδομένο ότι οι 30 ημέρες αντιστοιχούν στο ποσό των 534 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ