Κοινωνία

Σεισμός 6,7R: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Χίου

  • NewsRoom


Εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια και δίκτυα υποδομών στη Χίο προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός των 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε την Ελλάδα και την Τουρκία, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, έπειτα από τη συνεδρίαση του έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Χίου που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση των συνεπειών στο νησί του ισχυρού σεισμού, αποφασίστηκε ομόφωνα.

1. Να κηρυχθεί ο Δήμος Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των εκτεταμένων ζημιών στα δίκτυα υποδομών, σε σπίτια, σε ναούς, στα δίκτυα ύδρευσης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.

2. Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΕΕ Χίου.

Οι πληγέντες από τον σεισμό (επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιώτες, ιδιωτικές οικίες) μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου να παραλαμβάνουν την ειδική αίτηση αποζημίωσης από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου, είτε να την αναζητούν ηλεκτρονικά από τη σελίδα του Δήμου Χίου.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ