ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Έχει δοθεί εντολή να βγει 112 για τη Λιβαδόστρα Βοιωτίας και να εκκενώσουν οι κάτοικοι» δήλωσε o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων, Ευάγγελος Ανδριανός λέγοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς, μετά από μια νέα αναζωπύρωση κατεβαίνει από το Καλαμάκι και τον Άγιο Βασίλη προς τον Ελαιώνα».
Αναφερόμενος στην επιχείρηση κατάσβεσης, ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο ΕΡΤnews την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης από αέρος.
⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Λιβαδόστρα της Περιφερειακής Ενότητας #Βοιωτίας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Λιβαδόστρα απομακρυνθείτε προς #Λεύκτρα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 1, 2026
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λιβαδόστρα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Λεύκτρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το προειδοποιητικό μήνυμα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεύκτρων, Χαράλαμπος Καραμπάρης, έκανε λόγο για μεγάλο πύρινο μέτωπο και απηύθυνε έκκληση για άμεση ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.
Όπως προειδοποίησε, υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να περάσει το βουνό και να ενωθεί με το μέτωπο της Ξηρονομής.
«Γίνεται χαμός. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Aκούγεται ένα ελικόπτερο Erickson που έρχεται. Περιμέναμε πολλή ώρα. Ελπίζω να προλάβουμε τις καταστάσεις. Είναι δύσκολες οι συνθήκες», τόνισε.
Για τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι στη Λιβαδόστρα μίλησε στο ΕΡΤnews o Xαράλαμπος Καραμπάρης, πρόεδρος της Κοινότητας Λεύκτρων Βοίωτίας αποκαλύπτοντας ότι έχουν καεί, μέχρι στιγμής δύο ποιμνιοστάσια κοντά στην κοινότητα Λιβαδόστρα, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια.
Διαβάστε επίσης:
Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης – Ενημερώθηκε για τα μέτωπα των πυρκαγιών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Pizza Fan: Πώς θα πληρωθούν οι 2.500 εργαζόμενοι – Το σχέδιο επαναλειτουργίας και οι καταγγελίες για υποδηλωμένη εργασία και «μαύρους» μισθούς
- Αποστολάκη και άρθρο 23: πολλή καταγγελία, λίγη αριθμητική
- ACS: Γιατί δεν έκλεισε το deal με τους Γερμανούς και γιατί ο Φέσσας βγαίνει κερδισμένος
- Alpha Bank: Εκτοξεύει την κερδοφορία, ανεβάζει τον πήχη για το 2026 και ετοιμάζει μέρισμα 55% των κερδών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.