• Κοινωνία

    Ηχηρό μήνυμα για την κακοποίηση των ζώων από Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση – ΣΤΑΣΥ

    Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ‘A promise to animals’, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με τη Γενική Διευθύντρια κα. Όλγα Κήκου

    Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ‘A promise to animals’, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με τη Γενική Διευθύντρια κα. Όλγα Κήκου


    Για εφτά μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, έξι διαφορετικοί σταθμοί του Μετρό φιλοξένησαν την έκθεση φωτογραφίας «HIDDEN», βασισμένη στο βιβλίο της βραβευμένης φωτορεπόρτερ Jo-Anne McArthur και των συνεργατών της.

    Η έκθεση παρουσίαζε σκηνές της καθημερινότητας των ζώων που ταλαιπωρούνται, υποφέρουν και τελικά σκοτώνονται με βάναυσες μεθόδους από τον άνθρωπο, είτε λόγω διαδικασιών βιομηχανικής εκτροφής, κουλτούρας, ηθών και εθίμων είτε στον βωμό της επιστήμης ή της διασκέδασης.

    Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας υπήρξε η σύνδεση της προστασίας των ζώων με την ανθρώπινη ηθική και την κοινωνική ευημερία.

    Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση λειτούργησε ενημερωτικά κι εκπαιδευτικά, ευαισθητοποιώντας το κοινό, προάγοντας την ενσυναίσθηση, ασκώντας μία έμμεση πίεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές, και οδηγώντας σε μία πιο ηθική στάση απέναντι στα ζώα.

    Η έκθεση φωτογραφίας «HIDDEN» στέλνει ένα μήνυμα: η κακοποίηση και ο σαδισμός που αποτυπώνονται μέσα από σκληρές εικόνες, μπορεί να έχουν κι άλλες προεκτάσεις αν τα αποδεχόμαστε με τόση ευκολία και η νοοτροπία αλλάζει μόνο μέσα από την ενημέρωση.

    Η ενσυναίσθηση και οι αξίες της φιλοζωίας πρέπει να γίνουν οδηγοί στην καθημερινότητά μας.

    Η έκθεση οργανώθηκε σε συνεργασία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.(Σταθερές Συγκοινωνίες) με την ΜΚΟ «A promise to animals».

    Μια άποψη του χώρου της εκθέσεως
    Μια άποψη του χώρου της έκθεσης

    Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της έκθεσης, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στον σταθμό του Μετρό Συντάγματος στην οποία εδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., Χάρης Δαμάσκος, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και εμπειρίας Επιβατών, Κατερίνα Μπούκη, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της «A Promise to Animals», Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, και η Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης, Όλγα Κήκου κ.α.

    Στη συνέντευξη Τύπου η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και εμπειρίας επιβατών ΣΤΑ.ΣΥ κα. Κατερίνα Μπούκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χάρης Δαμάσκος, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ‘A Promise to animals’ κα. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση
    Στη συνέντευξη Τύπου η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και εμπειρίας επιβατών ΣΤΑ.ΣΥ., Κατερίνα Μπούκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Χάρης Δαμάσκος, η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ‘A Promise to animals’, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Υποδομών: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την ανακαίνιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό

    Η Σήλια Κριθαριώτη και ο οίκος Guerlain, το ladies’ lunch για τα 30 χρόνια του Μουσείου Λαλαούνη και το fashion show του Β. Κωστέτσου

    Επέστρεψε το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου



    ΣΧΟΛΙΑ