• Κοινωνία

    Η βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει τα παραδοσιακά της Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ

    • NewsRoom
    Βασίλισσα Ελισάβετ

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Την καθιερωμένη διαμονή της για τα Χριστούγεννα, στην κατοικία που διατηρεί στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας, ακύρωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

    Φέτος, τις γιορτές θα τις περάσει στον πύργο του Ουίνδσορ, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης.

    Η 95χρονη μονάρχης έλαβε αυτή την «προσωπική απόφαση έπειτα από ώριμη σκέψη», εξήγησε πηγή προσκείμενη στη μοναρχία μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, σύμφωνα με την οποία η επιλογή αυτή «αντικατοπτρίζει μια προσεκτική προσέγγιση».

    «Μέλη της (βασιλικής) οικογένειας θα πάνε στο Ουίνδσορ κατά την περίοδο των Χριστουγέννων», δηλώνει η ίδια ανώνυμη πηγή, σύμφωνα με την οποία «θα τηρηθούν οι εύλογες προφυλάξεις και όλες οι κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές».

    Η βασίλισσα, στην οποία οι γιατροί συνέστησαν τον Οκτώβριο να αναπαύεται έπειτα από μια νύχτα που πέρασε στο νοσοκομείο, και τα στενά μέλη της οικογένειας περνούν κατά παράδοση τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, όπου πηγαίνουν στην εκκλησία ανήμερα τα Χριστούγεννα.

    Η βασίλισσα είχε ήδη αποφασίσει προληπτικά να μην οργανώσει την παραδοσιακή οικογενειακή συγκέντρωση με περίπου πενήντα άτομα αυτήν την Τρίτη στον πύργο του Ουίνδσορ, στο εξής κύρια κατοικία της, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του συζύγου της Φίλιππου τον Απρίλιο.

    Απέναντι στην έξαρση της παραλλαγής Όμικρον στη Βρετανία, που κατέγραψε σήμερα 91.743 νέα κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες, Βρετανοί ανησυχούν και ακυρώνουν τις εξόδους τους για να περάσουν τα Χριστούγεννα οικογενειακά, ωστόσο άλλοι αντιτίθενται στους σκληρούς περιορισμούς.

    Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι «δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα» πιο περιοριστικά για την αναχαίτιση της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον, χωρίς ωστόσο να προχωρεί σε αυτό, όπως ορισμένοι ζητούν.

    «Επί του παρόντος, θέλουμε ο κόσμος να επικεντρωθεί στην προσοχή», δήλωσε ο συντηρητικός ηγέτης στα τηλεοπτικά δίκτυα στο τέλος του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, αναφέροντας τον αερισμό των χώρων και τη χρήση μάσκας.

    Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 14 άνθρωποι που μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 έχουν πεθάνει έως τώρα και 129 νοσηλεύονται στη Βρετανία, μια από τις ήδη ιδιαίτερα πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη με περισσότερους από 147.000 νεκρούς (+44).

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στα καθήκοντά της

    Δικαστική νίκη για τη Μέγκαν Μαρκλ

    Ευγενία Νιάρχου: Η ελληνική σημαία στα κοσμήματα της χρυσής κληρονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ