• Κοινωνία

    Η Τουρκία αρνείται την προσφορά του Έλον Μασκ να στείλει την Starlink μετά τον φονικό σεισμό

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Στην απόρριψη της πρότασης του Έλον Μασκ να στείλει μια δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία μετά τον σημερινό φονικό σεισμό προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση.

    Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.500, ενώ ο πρώτος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε τη χώρα από το 1939.

    Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter o Έλον Μασκ ανέφερε ότι μια από τις εταιρείες του, η Space Exploration Technologies Corp., θα μπορούσε να παράσχει το δίκτυο Starlink, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί την πρότασή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε την πρόταση του Μασκ, αφού τον ευχαρίστησε, καθώς η Τουρκία διαθέτει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα. Η χώρα έχει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, όμως ορισμένες περιοχές δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν με ρεύμα,

    Να σημειωθεί ότι η SpaceX αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 να θέσει σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο επικοινωνιών της Τουρκίας, τον Turksat 6A.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός στην Τουρκία: Με εντολή Μητσοτάκη μεταβαίνει η 1η ΕΜΑΚ με δυο σκύλους για να βοηθήσει στις έρευνες

    Τουρκία: Ελεγχόμενες απώλειες στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

    Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου: Μετέφερε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ