• Κοινωνία

    Η στιγμή διάσωσης ηλικιωμένου άνδρα στα Φάρσαλα (video)

    • NewsRoom


    Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση ενός ηλικιωμένου από άνδρες της ΕΜΑΚ, στον Σταυρό Φαρσάλων, όπου έκανε την επέλασή του, η κακοκαιρία «Ιανός».

    Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του, μέσα σε μια τεράστια λίμνη νερού, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να τον διασώζουν με επιτυχία.

    Ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει τις προσπάθειες διάσωσης κατοίκων της Παλαιοκαρυάς. Στο βίντεο φαίνεται η διάσωση κατοίκου από χείμαρρο που απειλούσε να τον καταπιεί.

    Δείτε τα βίντεο:

    Δύο νεκροί και τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία

    Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ένας από τους δύο αγνοουμένους στην Καρδίτσα. Πρόκειται για έναν 63χρονο κτηνοτρόφο, αλβανικής καταγωγής, τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από την Παρασκευή, καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας.

    Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της, χωρίς την ίδια να βρίσκεται μέσα.

    Εγκλωβισμένο βρίσκεται επίσης ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι του στο χωριό Καστανιά του δήμου Καρδίτσας καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε η στέγη την ώρα που κοιμόντουσαν.

    Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καρδίτσας προσπαθεί να φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο ηλικιωμένους.

    Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

    Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.

    Η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο.

    Επίσης, στον οικισμό «Μαύρικα» όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

    Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.

    Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».

    Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν». Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.



    ΣΧΟΛΙΑ