• Κοινωνία

    Η πανδημία κόβει το Halloween: Το Λονδίνο απαγορεύει το «trick or treat» σε περιοχές με lockdown

    • NewsRoom

    Halloween


    Απαγορεύεται φέτος τo παραδοσιακό έθιμο στον εορτασμό του Halloween «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα») στις περιοχές της Αγγλίας που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο lockdown λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα υφυπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον.

    Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC αν το έθιμο, κατά το οποίο τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας λιχουδιές ή απειλούν με ένα κόλπο απαγορεύτηκε, ο υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε: «Δυστυχώς στην τρίτη βαθμίδα δεν μπορείτε» προσθέτοντας πως «είναι δύσκολο».

    Το Halloween, που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, είναι ένα αρχαίο κέλτικο έθιμο, κατά το οποίο οι άνθρωποι προσπαθούσαν να διώξουν τα φαντάσματα.

    Την νύχτα εκείνη τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά (το έθιμο του «trick or treat»).

    Σήμα κατατεθέν της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από μεγάλες κολοκύθες, πάνω στις οποίες χαράζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομακτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ