• Κοινωνία

    Η πανδημία δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στην Ευρώπη: Ρεκόρ θανάτων- 1,4 εκατ. κρούσματα

    • NewsRoom


    Σοκ προκαλεί ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας

    Θλίψη προκαλούν οι αριθμοί που έρχονται στην επιφάνεια αναφορικά με τους θανάτους και τα θύματα της πανδημίας, με την κατάσταση να εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμη σε όλο τον πλανήτη. Μετά τον τραγικό απολογισμό του τελευταίου 24ωρου σε αρκετά κράτη, όπου καταγράφηκαν 7.380 θάνατοι σε όλο τον πλανήτη, ο αριθμός των θυμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε τα 82.000 θύματα.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 82.080 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.431.706 έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο ιό. Συνολικά, υπολογίζεται πως έχουν αναρρώσει 302.150 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, ενώ, από την άλλη, 47.900 περίπου παραμένουν σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

    Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι οι ΗΠΑ θρήνησαν σχεδόν 2.000 νέα θύματα μόνο το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας της πανδημίας. Οι ΗΠΑ ήρθαν χθες αντιμέτωπες με την πιο οδυνηρή ημέρα που έχει περάσει οποιοδήποτε κράτος στον πλανήτη από την έναρξη αυτής της πανδημίας, καθώς κατέγραψαν έναν θλιβερό αριθμό ρεκόρ νέων θυμάτων, που έφτασαν συγκεκριμένα τα 1.970 συνολικά.

    Βάσει των τελευταίων αυτών δραματικών στοιχείων, τα θύματα στην αμερικανική χώρα φτάνουν πλέον τα 12.854, με την χώρα να πλησιάζει πλέον σε αριθμό θανάτων την Ισπανία,, ενώ και τα κρούσματα φαίνεται να έχουν ξεφύγει υπερβολικά, αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν ξεπεράσει ήδη τους 400.000 ανθρώπους (400.412).

    Την ίδια ώρα, εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις γνωστές εστίες της πανδημίας, τις Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Βρετανία.

    Εκτός από τις ΗΠΑ, την χειρότερη μέρα της αντιμετώπισε χθες και η Γαλλία, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο 607 επιπλέον ανθρώπων σε νοσοκομεία, αλλά και 820 σε γηροκομεία, με το συνολικό αριθμό των 1.427 νέων θανάτων να αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ. Τα θύματα στη χώρα, συνολικά, ξεπερνούν πλέον τις 10.000 (10.328), ενώ περισσότεροι από 7.000 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

    Την ίδια ώρα, ελπίδες χαρίζει η σταδιακή μείωση των καθημερινών θυμάτων του ιού στην Ιταλία. Η γειτονική χώρα κατέγραψε χθες τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων μετά από αρκετό καιρό. Ειδικότερα, χθες διαπιστώθηκαν 3.000 νέα κρούσματα του ιού, ενώ 604 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή, με το σύνολο των νεκρών της χώρα να φτάνει πλέον τους 17.127 ανθρώπους.

    Οι αριθμοί της Ιταλίας δείχνουν αργή μεν, αλλά σταθερή μείωση, είναι ωστόσο ακόμη νωρίς για να υπάρξει εφησυχασμός.

    Η Ισπανία, από την άλλη, σημείωσε νέα άνοδο στους νεκρούς της, καθώς 704 πολίτες απεβίωσαν χθες, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει τα 14.045 θύματα, την ίδια ώρα που τα κρούσματα είναι περισσότερα από 141.000.

    Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η κατάσταση στην Βρετανία, ειδικά αφότου η χώρα έμεινε «ακέφαλη», με τον πρωθυπουργό της, Μπόρις Τζόνσον να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς, μετά από 10 ημέρες μάχης με τον ιό, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση.

    Τα κρούσματα στην Βρετανία παραμένουν σχετικά λίγα, συγκριτικά με άλλα μέρη της Ευρώπης που έχουν μεγάλο πληθυσμό, ωστόσο η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, με την χώρα να μετρά ήδη 6.000 νεκρούς. Μόνο χθες έχασαν τη ζωή τους 786 πολίτες, με το σύνολο να ανέρχεται στα 6.159.

    Μαζί με την Γαλλία και την Τουρκία, η Βρετανία είναι εκείνη που παρουσιάζει την πιο ραγδαία άνοδο, σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

    Αναφορικά με την Τουρκία, εκείνη κατέγραψε χθες 76 νέους θανάτους, με το σύνολο να φτάνει πλέον του 725 νεκρούς. Ταυτόχρονα, η χώρα κατέγραψε σχεδόν 3.900 νέα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φθάνει πλέον τους 34.109 ασθενείς.

    Οι αριθμοί αυτοί έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ηγεσία της χώρας.

    Επιπλέον, 206 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 2.016.

    Τέλος, σε Βέλγιο και Ολλανδία τα θύματα αυξάνονται με σοκαριστικούς ρυθμούς. 403 Βέλγοι πολίτες πέθαναν χθες (2.035 σύνολο) και 234 στην Ολλανδία (2.101), αριθμοί που αποτελούν ρεκόρ για τα δύο κράτη.



    ΣΧΟΛΙΑ