• Κοινωνία

    Μπόρις Τζόνσον: Για δεύτερη μέρα στην εντατική – Ποια τα νεότερα για την υγεία του

    • NewsRoom


    Στην εντατική εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, που έπεσε θύμα της πανδημίας, με τις πληροφορίες για την υγεία του να είναι αντικρουόμενες

    Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε τη δεύτερη νύχτα του σε Μονάδα Εντατική Θεραπείας, όπου και νοσηλεύεται, καθώς έχει μολυνθεί από το νέο ιό και τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, με τα συμπτώματα του ιού να είναι έντονα και να τον ταλαιπωρούν.

    Υπενθυμίζεται ότι η είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αποτελεί κρούσμα του νέου ιού έγινε γνωστή περίπου πριν δύο εβδομάδες.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Times, η κατάστασή του φαίνεται καλύτερη, καθώς ο πυρετός έχει αρχίσει να υποχωρεί, γεγονός που ενίσχυσε τις ελπίδες για γρήγορη ανάρρωση του Τζόνσον.

    Την ίδια ώρα, ο προσωρινός αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Ράαμπ, έκανε γνωστό πως ο Τζόνσον εξακολουθεί να «παρακολουθείται στενά» από τους γιατρούς στο νοσοκομείο St Thomas, καθώς και πως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Παράλληλα, ο ίδιος φρόντισε να τονίσει πως και η ψυχολογική κατάσταση του πρωθυπουργού είναι καλή.

    Στην χθεσινή συνεδρίαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού, ο Ράαμπ είπε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας λαμβάνει σταθερά οξυγόνο και αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα ή άλλη αναπνευστική υποστήριξη.

    «Όλες οι σκέψεις μας είναι στον πρωθυπουργό και την σύζυγό του, αλλά και όλη την οικογένειά του. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρει γιατί είναι μαχητής», σημείωσε ο Ράαμπ.

    Σήμερα αναμένεται να υπάρξει επιπρόσθετη επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

    Υπενθυμίζεται ότι η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού άρχισε να επιδεινώνεται περίπου δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό. Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να παρουσιάζει έντονο βήχα και υψηλό πυρετό, με τον γιατρό του να συνιστά να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για περίθαλψη.

    Κι ενώ ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει την χώρα τη δεδομένη στιγμή, προβληματισμό προκαλεί το ποιος θα λάβει τις αποφάσεις για τα σοβαρά ζητήματα, καθώς ο αντικαταστάτης του, Ντόμινικ Ράαμπ, δεν έχει την αρμοδιότητα να λάβει σοβαρές αποφάσεις σε ό,τι αφορά σε ζητήματα Άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «κολλήσουν» και οι αποφάσεις σε ό,τι αφορά στα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να ενισχυθούν και να συνεχιστούν, με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του ιού στην χώρα.

    Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε δεσμευθεί να ανακοινώσει νέα προστατευτικά μέτρα, πριν παρουσιαστεί αυτή η εξέλιξη με την κατάσταση της υγείας του.

    Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Ράαμπ δεν είναι εξουσιοδοτημένος να παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ενώ οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο Τζόνσον θα χρειαστεί περίπου έναν μήνα για να αναρρώσει πλήρως, αν όλα πάνε καλά.

    Ως τότε όμως, το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει, με επόμενο θέμα συζήτησης τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης λόγω πανδημίας. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, μήνυμα για ταχεία ανάρρωση και ευχές στον ίδιο και την οικογένειά του απέστειλε και η βασίλισσα Ελισάβετ. Στο σημείωμα που έστειλε το παλάτι του Κένσινγκτον η βασίλισσα φέρεται να εύχεται ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό, αναφέροντας πως οι σκέψεις της είναι τόσο σε εκείνον, όσο και στην εγκυμονούσα σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, που βγήκε επίσης θετική στον ιό και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

    Ταυτόχρονα, ευχές προς τον πρωθυπουργό απέστειλε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, με ανάρτησή του στο Twitter, αλλά και ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος.



    ΣΧΟΛΙΑ