• Κοινωνία

    Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε τον θάνατο 2 εκατομμυρίων αδέσποτων γατών!

    • NewsRoom


    Τον θάνατο δύο εκατομμυρίων γατών μέχρι το 2020 αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, καθώς τα αιλουροειδή που ζουν ελεύθερα στη φύση έχουν μετατραπεί σε απειλή για την πανίδα του νησιού.

    Ο πληθυσμός των αδέσποτων γατών και των αγριόγατων στην Αυστραλία υπολογίζεται πλέον σε έξι εκατομμύρια. Σύμφωνα με τις μελέτες, οι γάτες απειλούν με εξαφάνιση πολλά είδη ενδημικών πουλιών.

    Για τη θανάτωση των γατών η κυβέρνηση αποφάσισε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την ρίψη δηλητηριασμένων λουκάνικων από αεροπλάνα. Μάλιστα, φρόντισαν το τελευταίο γεύμα των γατών να είναι όσο γίνεται πιο… νόστιμο, όπως τουλάχιστον ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Έτσι η «συνταγή» θα περιέχει εκτός από το δηλητήριο «1080», κρέας από καγκουρώ, κοτόπουλο και βότανα. Σύμφωνα με τους αρμοδίους μάλιστα, οι γάτες θα πεθάνουν μέσα σε 15 λεπτά από την στιγμή που θα καταναλώσουν τα λουκάνικα.

    Εκτός από τα δηλητηριασμένα λουκάνικα, οι αρχές της Αυστραλίας χρησιμοποιούν ειδικές παγίδες, ή και όπλα προκειμένουν να σκοτώσουν τις γάτες, ενώ σε κάποιες περιοχές δίδεται και αμοιβή για τους «κυνηγούς κεφαλών γατών»



    ΣΧΟΛΙΑ