• Κοινωνία

    Οι εξηγήσεις στον εισαγγελέα του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου: «Σκευωρία, ανύπαρκτα τα καταγγελλόμενα περιστατικά, έδειραν ανήλικο που τα διαψεύδει»

    Πάτερ Αντώνιος

    Πάτερ Αντώνιος


    Για μία σκευωρία που στήθηκε με ανύπαρκτα καταγγελλόμενα περιστατικά μιλά ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου στο πολυσέλιδο υπόμνημα εξηγήσεων που παρέδωσαν το πρωί στις εισαγγελείς ανηλίκων οι δύο δικηγόροι του.

    Ο πατήρ Αντώνιος έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο αδικήματα: το κακούργημα των ασελγών πράξεων σε βάρος δύο ανηλίκων και το πλημμέλημα της ηθικής βλάβης σε σωματικές βλάβες άλλων τροφίμων μέσα στην Κιβωτό.

    Ο πατήρ Αντώνιος αρνείται τα πάντα και στις έγγραφες εξηγήσεις του που ξεπερνούν τις 100 σελίδες, φέρεται να αποδίδει την εμπλοκή του σε «προφανείς σκοπιμότητες, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου».

    Ο ιερέας αποδίδει «πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του» στον 19χρονο που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του αναφέρει, μεταξύ άλλων:

    «Υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος μου που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη καταγγελία ”αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης. Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα ”κατηγορητήρια”, χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους. Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ».

    Ο πατήρ Αντώνιος καταγγέλλει μέσα από το υπόμνημα των εξηγήσεων του ότι τρόφιμος σε δομή που τον στήριξε και «με αποδείξεις -όπως λέει- διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

    Ο ιερέας δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Φέρεται να υποστηρίζει:

    «Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστώ ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

    Εκτός από τον ιδρυτή της Κιβωτού συνολικά 7 εργαζόμενοι στις δομές έδωσαν εξηγήσεις ως ύποπτοι για σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων ή την έκθεση τους σε κίνδυνο.

    Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων θα μελετήσουν τα υπομνήματα των υπόπτων, τα στοιχεία που επικαλούνται και μαζί, τις καταγγελίες τροφίμων και εργαζομένων και θα αποφασίσουν εάν προκύπτουν ενδείξεις για να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος του ιερέα και των υπαλλήλων ή εάν θα αρχειοθετήσουν τη δικογραφία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ