• Κοινωνία

    Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ «αναστάτωσαν» την Ελλάδα – Δείτε βίντεο


    Φωτεινές κουκίδες εμφανίστηκαν στον ουρανό το βράδυ της Πέμπτης, ορατές κυρίως σε περιοχές στη βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους είδαν το θέαμα.

    Οι φωτεινές συστοιχίες, που έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν, ήταν ορατές από αρκετές περιοχές, όπως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Κοζάνη, την Ξάνθη και την Αλεξάνδρεια.

    Το παράξενο θέαμα δεν ήταν κάτι «υπερφυσικό», όπως κάποιοι θα έσπευσαν να υποθέσουν, αλλά πρόκειται για τους δορυφόρους του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ από το πρότζεκτ «Starlink», το οποίο υπόσχεται «διαστημικό» ίντερνετ!

    Συγκεκριμένα πρόκειται για δορυφόρους που περιφέρονται σε χαμηλό ύψος γύρω από τη Γη.

    Το συγκεκριμένο θέαμα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με ειδική εφαρμογή που προβλέπει πότε θα είναι ορατοί οι δορυφόροι στην κάθε περιοχή. Σύμφωνα με την εφαρμογή, οι φωτεινές κουκίδες πιθανώς να είναι ορατές και απόψε το βράδυ Παρασκευής, περίπου στις 22.00.

    Δείτε βίντεο:

    Καθώς σήμερα η παροχή του Ίντερνετ γίνεται είτε μέσω επίγειων ασύρματων σταθμών είτε μέσω υπόγειων καλωδίων, πολλές απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μην είναι online.

    Η εναλλακτική λύση του σημερινού δορυφορικού διαδικτύου συνήθως είναι δαπανηρή, αλλά και παρέχει χαμηλές ταχύτητες. Η Space Χ του Μασκ θέλει να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας ένα μεγάλο διεθνές δορυφορικό δίκτυο που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε.

    Οι δορυφόροι Starlink θα περιφέρονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος πάνω από τη Γη (350 έως 550 χιλιόμετρα), από ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι Ίντερνετ, πράγμα που -σύμφωνα με τον Μασκ- θα επιτρέψει την παροχή αξιόπιστης online πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς μεγάλο κόστος.

    Διαβάστε επίσης:

    Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος μαλώνουν για το φεγγάρι

    Tesla: Το μεγάλο στοίχημα του Έλον Μασκ στο Bitcoin και οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα

    O Έλον Μασκ αποκάλεσε τον εαυτό του «Dogefather» στο Twitter και εκτόξευσε το Dogecoin



    ΣΧΟΛΙΑ