• Κοινωνία

    Hagibis: Ένας τυφώνας «τέρας» απειλεί την Ιαπωνία

    • NewsRoom


    Η Ιαπωνία αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες δύο ημέρες στο έλεος ίσως του ισχυρότερου τυφώνα όλων των εποχών, του Hagibis, αναφέρουν οι επιστήμονες.

    Η NASA παρακολουθεί στενά την πορεία του τρομακτικού φαινομένου, ενημερώνοντας συνεχώς τις ιαπωνικές Αρχές για την πορεία του και τις επιπτώσεις. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) προειδοποίησε πως η ισχύς του τυφώνα μπορεί να ενταθεί προσεγγίζοντας τη χώρα, με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 220 χιλιόμετρα την ώρα. O Hagibis αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς το Τόκιο, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μετεωρολόγων παγκοσμίως.

    Ο έμπειρος Έλληνας προγνώστης καιρού κ. Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως δεν αποκλείεται ο Hagibis να αναδειχθεί στον πιο ισχυρό τυφώνα όλων των εποχών, αναφέροντας ότι «Ο φετινός ισχυρότερος μέχρι στιγμής τυφώνας Hagibis δεν αποκλείεται να σαρώσει την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο το ερχόμενο Σάββατο. Αν όντως περάσει από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με την ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του να πέφτει και κάτω απο τα 960hPa, θα περάσει στην μετεο-ιστορία της χώρας ως ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων των εποχών!».

    Μάλιστα ο τυφώνας που αναμένεται να χτυπήσει στις επόμενες ημέρες, απειλεί να υπονομεύσει το Grand Prix που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πίστα της Σουζούκα. Η πόλη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Τόκιο και είναι μία από τις περιοχές που προβλέπεται πως θα χτυπήσει το εντυπωσιακό μετεωρολογικό φαινόμενο.

    «Η FIA, η Formula 1, το σιρκουί της Σουζούκα και η Ιαπωνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων παρακολουθούν τον τυφώνα Hagibis και την πιθανή επίπτωσή του στο ιαπωνικό Grand Prix», ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα της.

    «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για το πρόγραμμα της Formula 1. Ωστόσο, η ασφάλεια των οπαδών, των συμμετεχόντων και όλων στο σιρκουί της Σουζούκα παραμένει η πρώτη προτεραιότητα. Όλα τα μέρη θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση και να παρέχουν περαιτέρω ενημερώσεις».



    ΣΧΟΛΙΑ