• Κοινωνία

    Γρίπη: Στους 118 οι νεκροί

    • NewsRoom


    Επτά ακόμη νεκροί έρχονται να προστεθούν στον συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης στην χώρα μας, με το κύμα γρίπης να υποχωρεί. Άλλοι 10 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με σοβαρές επιπλοκές

    Σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων εποχικής γρίπης ανέρχεται πλέον σε 118, μέχρι και την περασμένη Κυριακή 10 Μαρτίου. Συνολικά, 340 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ, ενώ τα σοβαρά περιστατικά της γρίπης έφτασαν τα 353. Από τους 353, μόλις το 16%, δηλαδή οι 53 ασθενείς είχαν εμβολιαστεί.

    Από την αρχή της εμφάνισης της γρίπης στην χώρα μας, 13 ασθενείς με βαριά μορφή της νόσου δηλώνεται πως δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ – κάτι που γεννά προβληματισμό για τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ και για την διαχείριση αυτών των σοβαρών περιστατικών. Κι αυτό αποτυπώνεται και στα θανατηφόρα κρούσματα, καθώς από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι οι 105 ασθενείς κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 13 εκτός ΜΕΘ.

    Στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 203 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 52 εξ  αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Τα 45 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ  αυτών τα 17 (37,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 28 (62,2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυξάνονται οι νεκροί από την γρίπη-Στους 111 ο αριθμός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβήτης: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Αδιάγνωστοι 1 στους 2



    ΣΧΟΛΙΑ