• Κοινωνία

    Google doodle: Ποια είναι η σπουδαία Barbara Hepworth με την ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα

    • NewsRoom

    To doodle της Google για την Barbara Hepworth


    Στην σπουδαία Βρετανίδα γλύπτρια Barbara Hepworth είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

    Η Barbara Hepworth, η σπουδαία Βρετανίδα γλύπτρια έχει την τιμητική της, καθώς η Google της αφιερώνει το σημερινό doodle της.

    Η Hepworth γεννήθηκε το 1903 και αποτελεί μία σημαντική παρουσία στο καλλιτεχνικό κύμα του μοντερνισμού. Θεωρείται, μάλιστα, πρωτοπόρος του μοντερνισμού, αλλά και μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους της βρετανικής αφηρημένης τέχνης.

    Barbara Hepworth

    Μετά τον πρόωρο θάνατο του γιου της, Πολ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1953, η Hepworth αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Καταφθάνοντας στη χώρα μας τον Αύγουστο του 1954, η διάσημη γλύπτρια ταξίδεψε στην Επίδαυρο, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας, που είναι συνδεδεμένα κυρίως με την κλασική της κληρονομιά. Επισκέφθηκε, επιπλέον, μέρη όπως η Αθήνα και οι Δελφοί, με τη συντροφιά της καλής της φίλης Μάργκαρετ Γκάρντινερ.

    Barbara Hepworth

    Η παρατεταμένη επίσκεψή της στη χώρα μας επηρέασε βαθύτατα το έργο της. Έπειτα από το ταξίδι αυτό δημιούργησε μια σειρά από γλυπτά, στα οποία έδωσε ονόματα αρχαίων ελληνικών τοποθεσιών.

    Barbara Hepworth

    Η εικαστικός εξέδωσε μια συλλογή με τις σημειώσεις που είχε κρατήσει στο μπλοκ σχεδίασης το οποίο χρησιμοποίησε στην Ελλάδα, ενώ μεγάλο μέρος της προσοχής της δόθηκε στα χρώματα, στις μορφές και στις εντυπώσεις που της άφησαν τα μέρη που επισκέφθηκε κατά την παραμονή της εδώ.



    ΣΧΟΛΙΑ