• Κοινωνία

    Google: Αφιερωμένο στην γιορτή των ερωτευμένων το νέο doodle – Πώς ξεκίνησε η γιορτή

    • NewsRoom

    To google doodle για την γιορτή των ερωτευμένων


    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ιστορία πίσω από την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου σήμερα και ο πλανήτης γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων. Το ίδιο και η Google!

    Με ένα χρωματιστό, τρυφερό google doodle αποφάσισε να γιορτάσει η πλατφόρμα της Google την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αφιερωνόντάς το σε όλους τους ερωτευμένους! Πιο συγκεκριμένα, το google doodle απεικονίζει δύο χρωματιστά πλάσματα που μοιάζουν με εξωγήινους να επικοινωνούν τον έρωτά τους, ενώ τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αφού το ένα είναι στο διάστημα και το άλλο στη Γη.

    Η γιορτή των ερωτευμένων ή αλλιώς ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, σε πολλές χώρες του πλανήτη. Τα ζευγάρια ανά τον κόσμο φορούν τα καλά τους και γιορτάζουν αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, που είναι αφιερωμένη στον έρωτα, με διάφορους τρόπους, όπως ρομαντικές εξόδους και ανταλλαγή δώρων.

    Πώς ξεκίνησε η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου

    Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους, οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

    Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αναφέρει ότι φυλακίστηκε, επειδή πάντρευε στρατιώτες, οι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακά του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι, πριν την εκτέλεσή του, της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου».

    Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική κοινότητα και στη Λουθηρανική εκκλησία.

    Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες.

    Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά», καθώς και στα παιδιά, ώστε να απομακρύνουν την νόσο του αγίου Βαλεντίνου.

    Σήμερα, ο περισσότερος κόσμος γιορτάζει ανταλλάζοντας κάρτες, χαρίζοντας γλυκά σε σχήμα καρδιάς, κόκκινα μπαλόνια, λουλούδια και άλλου είδους δώρα ή πηγαίνοντας σε ρομαντικά δείπνα.



    ΣΧΟΛΙΑ