• Κοινωνία

    Γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο εξαπάτησε τουλάχιστον 15 σχολεία-Καπνός τα λεφτά των μαθητών για εκδρομές

    • NewsRoom


    Μια απίστευτη περιπέτεια που βιώνουν οι καθηγητές και μαθητές του 11ου γυμνασίου στο Ίλιον εδώ και 4 μήνες, που σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Κουκάκη, έπεσαν θύμα γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου που πήρε τα λεφτά για εκδρομή και έγινε καπνός.

    Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής του 11ου Λυκείου Ιλίου, ο μειοδοτικός διαγωνισμός και μέσω αυτού, από τον Οκτώβρη του 2018 είχαν κλείσει το πρακτορείο για να τους πάει εκπαιδευτική στη Γερμανία. Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού, έδωσαν στο γραφείο 21.500€. Φτάνοντας στον Μάρτη και στις 26 του μήνα όταν ήταν να γίνει η εκδρομή, κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα πλεκτάνης.

    Ο διευθυντής επικοινώνησε με το ξενοδοχείο, που υποτίθεται είχαν κάνει κράτηση στη Γερμανία, αλλά δεν υπήρχε καμία κράτηση. «Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ», του είπαν από το ξενοδοχείο. Η εκδρομή αφορούσε 49 παιδιά και 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς.

    Μία εβδομάδα πριν γίνει η εκδρομή, το γραφείο έστειλε μέιλ στο σχολείο ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκδρομή για κάποιους λόγους που προφασιζόταν.

    «Στις 28/3 θα μας επέστρεφαν τα χρήματα, αλλά δεν πήραμε τα λεφτά. Κατ’ εκτίμηση ήταν 15 σχολεία και είναι άλλα 4-5 που δεν έχουν δηλώσει ακόμα το συμβάν. Θέλουμε να πάρει την ευθύνη το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Τουρισμού» είπε ο διευθυντής του σχολείου, τονίζοντας ότι ήδη οκτώ από τα σχολεία της Αθήνας έχουν καταθέσει μηνύσεις.

    Πρόκειται για το ίδιο πρακτορείο, που προ ενάμιση μήνα, είχε αφήσει ένα σχολείο στο Στρασβούργο, καθώς δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει την επιστροφή στην Ελλάδα από την εκδρομή την οποία είχε διοργανώσει. Είχαν ταλαιπωρηθεί 32 μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι είχαν πάει για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο 12χρονου που πνίγηκε από λουκάνικο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάτη εις βάρος επιχειρηματία με πλαστή επιταγή 20.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσοχή! Η COSMOTE καταγγέλλει απόπειρα εξαπάτησης



    ΣΧΟΛΙΑ