• Κοινωνία

    Γιάννης Σγουρός: Να επαναληφθεί διαγωνισμός της Περιφέρεια Αττικής

    • NewsRoom

    Γιάννης Σγουρός


    Την επανάληψη του διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του ΚΟΚ»,  μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και ένωσης οικονομικών φορέων, που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη περειαφερειακή αρχή, ζητά από τον Περειφερειάρχη , Ν. Χαρδαλιά, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”, Γιάννης Σγουρός.

    Το αίτημα του κ. Σγουρού διατυπώνεται ύστερα από την  απόφαση 61/2024 του Ελεγκτικού Συνεδρίου -για έργο 17,5 εκατομμυρίων ευρώ με έκπτωση μόλις 1,5%- με την οποία κωλύεται η υπογραφή σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής.

    Αντικείμενο της σύμβασης που ελέγχθηκε από το ΣΤ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν το έργο: «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του ΚΟΚ», συμβατικού ποσού 14.166.727,00€ πλέον Φ.Π.Α. μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και ένωσης οικονομικών φορέων.

    Με δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός , κάνει λόγο για  ” ώρες ευθύνης για τη διοίκηση του κ. Χαρδαλιά, η οποία καλείται να χαράξει και να ακολουθήσει μια νέα πορεία διαφάνειας και όχι να συνεχίζει τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης που έχουν οδηγήσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σε οικονομικό αδιέξοδο και ανυποληψία, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ”

    Υποστηρίζει πως “η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ένα διαγωνισμό τέτοιου προϋπολογισμού θα έπρεπε να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου προς τη σημερινή διοίκηση ώστε να ακυρώσει την όλη διαδικασία για προφανείς λόγους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

    Όταν παραβιάζονται συστηματικά οι αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και εξαφανίζεται ο υγιής ανταγωνισμός, είναι μονόδρομος και χρέος η αντίδραση μας, αλλά και ευθύνη της διοίκησης μια διαφορετική πολιτική νομιμότητας, διαφάνειας και καταδίκης αυτών των πρακτικών””.

    Υπαινίσσεται τέλος κακοδιαχείριση στην Περιφέρεια, διερωτώμενος “τελικά ποιες συμβάσεις είναι σε εκκρεμότητα και ποιο είναι σήμερα το τελικό οικονομικό άνοιγμα της Περιφέρειας Αττικής;”

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηδάκης: «Πακέτα» ακινήτων του Δημοσίου σε διαγωνισμούς αξιοποίησης και όχι καθένα ξεχωριστά



    ΣΧΟΛΙΑ