• Κοινωνία

    Γερμανία: Πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που έχουν τεθεί σε καραντίνα


    Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν το Σάββατο σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με κατοίκους οικιστικού συγκροτήματος στο Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καραντίνα, όταν 120 ένοικοι από τους 700 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Οι σκηνές βίας ξέσπασαν όταν ομάδα κατοίκων του συγκροτήματος προσπάθησε να παραβιάσει την μεταλλική μπάρα που έχει τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο για να τους απαγορεύσει την έξοδο από τα σπίτια τους.

    Κάποιοι από αυτούς έριξαν πέτρες, μπουκάλια και ξύλινες σανίδες στους αστυνομικούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Γκέτινγκεν Ούβε Λούριγκ.

    Οι ένοικοι είχαν τεθεί σε καραντίνα την Πέμπτη μετά τον εντοπισμό ανάμεσά τους δύο κρουσμάτων. Την Παρασκευή, 120 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

    Το Γκέτινγκεν είναι μια από τις εστίες μόλυνσης που εμφανίστηκαν στη Γερμανία μετά την άρση τον Μάιο των περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της επιδημίας.

    Περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι σε σφαγείο σε σύνολο σχεδόν 7.000 εργαζομένων είχαν βρεθεί θετικοί στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη δυτική Γερμανία.

    «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια γενικευμένη καραντίνα» δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης του κρατιδίου.

    Αρκετές εστίες μετάδοσης, στη Γερμανία όπως και στη Γαλλία, έφεραν στο φως συνθήκες εργασίας και στέγασης που αυξάνουν τους κινδύνους μετάδοσης του κορονοϊού, κυρίως μέσα στα σφαγεία.



    ΣΧΟΛΙΑ