• Κοινωνία

    Γέρακας: Συνελήφθη 40χρονη Κινέζα που ξεγέλασε 340 επενδυτές αποσπώντας τους 4 εκατ. ευρώ – Εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης

    • Λέλα Βόρρη
    περιπολικά της αστυνομίας


    Μία 40χρονη Κινέζα συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 5-6-2022 στον Γέρακα, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει εναντίον της οι κινεζικές Αρχές.

    Η 40χρονη κατηγορούμενη, ήταν καταζητούμενη της Interpol, για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη ξεγλίστρησε από το κυνηγητό των διωκτών της και μαζί με την 17χρονη κόρη της βρήκε καταφύγιο στην Αθήνα.

    Το κόλπο των 4 εκατομμυρίων

    Σε βάρος της 40χρονης, για την οποία μάλιστα είχε ενδιαφερθεί και η κινεζική πρεσβεία, εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό με συγκαλυμμένη μορφή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η 40χρονη Κινέζα κατάφερε να εξαπατήσει περίπου 340 άτομα  λαμβάνοντας παράνομα καταθέσεις αξίας άνω των 30,51 εκατομμυρίων CNY (4.000.000 ευρώ περίπου) χωρίς την άδεια και την εξουσιοδότηση των ρυθμιστικών αρχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

    Η 40χρονη αφού συννελήφθη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΑΣ: Ανυπόστατα τα τουρκικά δημοσιεύματα για περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο

    Νέα ηλεκτρονική απάτη με δήθεν μήνυμα από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Σκούμα



    ΣΧΟΛΙΑ