ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αλαφούζος, ο Ζούλας και ο Δημητριάδης, οι αρρυθμίες στον Alpha, γιατί δεν παίρνουν λεφτά ΣΚΑΪ και Open, τι συνέβη με Τανιμανίδη και «Δράκους» και τα «απόνερα» του Κουφοντίνα
Ύστερα απο την αποκάλυψη του νέου κυκλώματος του ΕΟΠΥΥ με της παρνάνομες συνταγογραφήσεις, στο οποίο μετείχαν γιατροί και φαρμακοποιοί, ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που παίρνει η κυβέρνηση.
«Η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε από καταγγελία των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
Εμείς εντοπίσαμε τα προβλήματα, τα καταγγείλαμε στην ΕΛ.ΑΣ., που οργάνωσε την επιχείρηση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Alpha 9,89 και στον Γιώργο Ευγενίδη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για άλλη μία επιτυχία των διωκτικών αρχών κατά της διαφθοράς.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων θα γίνουν και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. «Έχω στον “αέρα” έναν διαγωνισμό για αγορά συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που θα εφαρμοστεί πάνω στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης», ανέφερε. Το σύστημα θα ερευνά τα ΑΜΚΑ ένα προς ένα, τα φάρμακα και περιπτώσεις απάτης.
Μέχρι στιγμής, το σύστημα βοηθάει μεν τους ελέγχους, ωστόσο η τεχνολογία του ήταν παλιά.
Όταν λειτουργήσει το νέο σύστημα «θα έχουν κλείσει όλες οι πόρτες» για πιθανή απάτη. Οι έλεγχοι θα γίνονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.
Με τη δράση τέτοιων κυκλωμάτων, οι πολίτες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα.
«Υπάρχει επιπλέον πρόβλημα: αυτά τα φάρμακα πλέον μπαίνουν στον ηλεκτρονικό σου φάκελο. Όταν σου γράφουν την άυλη, αυτό μπαίνει στον φάκελό σου. Αυτό μπορεί να τους βλάψει (τους πολίτες) πάρα πολύ στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Διαβάστε επίσης:
Κυβέρνηση Μερτς: Οι γυναίκες λάμπουν διά της απουσίας τους
Ερντογάν: Η πρόταση της Ρωσίας για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αυξάνει την ελπίδα για ειρήνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφιανά Κορινθίας: Φωτιά σε δασική έκταση – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, δείτε εικόνες
- Κόμπος στο BBC: «Η ζωή συνεχίζεται κανονικά στην Κύπρο» – Υπό έλεγχο η κατάσταση μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν πετρελαιοφόρο με σημαία Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.