• Κοινωνία

    Γεωργιάδης για κακοποίηση Όλιβερ: Εάν υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης, η Αράχωβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης


    Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε θέση για την κτηνωδία που σημειώθηκε στην Αράχωβα σε βάρος ενός χάσκι, το οποίο κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου.

    Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας, έγραψε στο twitter, ότι η κοινωνία της Αράχωβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές για να βρεθεί ο δράστης και να συλληφθεί και να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον βασανιστικό θάνατο του Όλιβερ, καθώς η περιοχή θα πληγεί και ως προορισμός.

    Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε για το περιστατικό της κακοποίηση του Όλιβερ: «Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική κοινωνία της Αράχωβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης η Αράχωβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός».

    Δείτε την ανάρτηση:

    Οργή και αποτροπιασμός για την κακοποίηση και τον βιασμό του σκύλου

    Το περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, οδήγησε την αρμόδια αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων, να παρέμβει, διατάσσοντας τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

    Στόχος της παρέμβασης εκ μέρους της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού είναι ο εντοπισμός του δράστη και η παραπομπή του στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, ενώ ζήτησε άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις.

    Η κτηνωδία στην Αράχωβα όπου με αιχμηρό αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε από την κτηνιατρική εξέταση, βασανίστηκε ο Όλιβερ, έχει κινητοποιήσει ήδη τις αστυνομικές και δημοτικές Αρχές της περιοχής. λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας στην κακοποίηση του ζώου.

    «Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη»

    Οι Αρχές εκτιμούν πως το χάσκι πιθανότατα γνώριζε τον/ους δράστη/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε να τον/ους ακολουθήσει.

    Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

    «Η ομερτά που επικρατεί είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά τους και σφυρίζουν αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα», είπε στο MEGA η Μαρία Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κατά της κακοποίησης ζώων.

    Ο δράστης της κακοποίησης του Όλιβερ αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

    Το χρονικό

    Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

    Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

    Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο.

    Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν σήμερα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Copernicus: Το 2023 θα είναι «η πιο θερμή» χρονιά στην ιστορία, νέο ρεκόρ τον Νοέμβριο

    Καιρός: Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες



    ΣΧΟΛΙΑ