• Κοινωνία

    Γαλλία: Συνετρίβη το Mirage 2000 που είχε χαθεί από τα ραντάρ – Έρευνες για τους δύο πιλότους

    • NewsRoom


    Συνετρίβη το μαχητικό της γαλλικής αεροπορίας τύπου Mirage 2000, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ το πρωί της Τετάρτης σε ορεινή περιοχή της ανατολικής Γαλλίας.

    Το Mirage 2000 χάθηκε από τα ραντάρ περίπου στις 11 το πρωί (ώρα Γαλλίας), της Τετάρτης.  Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι, οι οποίοι δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής.

    Μετά από έρευνα βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο Μινιοβιλάρ, μια κοινότητα στην γαλλική επαρχία Ιούρα, γύρω από την οποία είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ανέφερε μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην ομάδα διάσωσης. Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3, στο σημείο βρέθηκε ένα αλεξίπτωτο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο πιλότων συνεχίζονται.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Nancy-Ochey, λίγο πριν τις 11 το πρωί (ώρα Γαλλίας), με δύο πιλότους και λίγο μετά χάθηκε από τα ραντάρ.

    Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στα βουνά, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, περιοχή στην οποία είχαν σημειωθεί σφοδρές χιονοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες γεγονός που, μαζί με τη χαμηλή νέφωση, δυσκολεύει τις έρευνες, αναφέρει το BBC.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε αυτή τη μεγάλη, ορεινή περιοχή, καθίστανται ακόμη δυσκολότερες λόγω του χιονιού και της περιορισμένης ορατότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έγκλημα στην Κέρκυρα: Το συγκινητικό γράμμα της Αγγελικής για την αγάπη που την οδήγησε στο θάνατο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μεγάλη νίκη του Στέλιου Χατζηιωάννου κόντρα στον γαλλικό κολοσσό σουπερμάρκετ «Carrefour»



    ΣΧΟΛΙΑ