• Κοινωνία

    Γαλλία: Ιερέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια (upd)

    • NewsRoom
    Αστυνομικοί μπροστά από την είσοδο εκκλησίας στη Νίκαια της Γαλλίας στην οποία σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά ιερέα

    EPA/SEBASTIAN NOGIER


    Ένας ιερέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε έναν ναό στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, ανέφερε σήμερα σε ένα μήνυμα στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλ Νταρμανέν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή του ιερέα δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη.

    Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η Γαλλία ψηφίζει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανέφερε, σε ένα ξεχωριστό tweet, ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

    Από την πλευρά του, ο συντηρητικός βουλευτής Ερίκ Σιοτί, που εκπροσωπεί την περιφέρεια, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο ιερέας, τον οποίο κατονόμασε ως πατέρα Κριστόφ, δέχθηκε αρκετές μαχαιριές στον ναό Saint-Pierre d’Arene στη Νίκαια. Όπως έγραψε, μια μοναχή τραυματίστηκε στο χέρι, καθώς άρπαξε το μαχαίρι από τον δράστη.

    «Εντυπωσιακή η τόλμη της αδελφής Μαρί Κλοντ, η οποία παρενέβη, την ώρα που ο δράστης συνέχιζε να μαχαιρώνει τον πατέρα Κριστόφ», έγραψε ο Σιοτί.

    Αποκλείστηκε η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται αστυνομική πηγή, δράστης είναι ένας Γάλλος «που πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή», ο οποίος τραυμάτισε ελαφρά τον ιερέα. Η ενέργεια αυτή «δεν έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα» αναφέρει το AFP.

    Ο δράστης της επίθεσης κατονομάζεται ως Κεβίν, είναι γεννηθείς το 1991 στο Φρεζούς (νότια Γαλλία), γαλλικής υπηκοότητας και διαμένει στη Νίκαια. Δεν είναι γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, αγόρασε το μαχαίρι κάποιες ημέρες νωρίτερα.

    «Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει a priori τρομοκρατικό χαρακτήρα». «Δήλωσε αυθόρμητα στις δυνάμεις της αστυνομίας ότι είναι εβραϊκής πίστης και ότι αυτήν την ημέρα των εκλογών, ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν και εντέλει στράφηκε εναντίον μιας εκκλησίας», αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Κίνα: Επείγονται μέτρα και στο Πεκίνο μετά τα 22 νέα κρούσματα κορoνοϊού – Στους 87 οι νεκροί στη Σαγκάη

    Netflix: Ετοιμάζει έξτρα χρεώσεις για όσους μοιράζονται τον κωδικό τους



    ΣΧΟΛΙΑ