• Κοινωνία

    Γαλλία: 30.621 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι σε μια ημέρα

    • NewsRoom


    Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού ξεπέρασε τις 30.000 στη Γαλλία σε 24 ώρες, για πρώτη φορά μετά την έναρξη διεξαγωγής τεστ σε ευρεία κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού εντός 24 ωρών ανήλθε σε 30.621, με τις μολύνσεις αθροιστικά να ανέρχονται σε 809.684 από την αρχή της πανδημίας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 88 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, με τους θανάτους να ανέρχονται συνολικά σε 33.125.

    Το ποσοστό των θετικών τεστ κορονοϊού (ποσοστό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί στην νόσο σε σχέση με όλα τα άτομα που εξετάστηκαν) συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας στο 12,6% (12,2% χθες Τετάρτη).

    Για αρκετές ημέρες, οι νέες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων καταγράφουν σαφή ανοδική τάση: 171 ασθενείς τη Δευτέρα, 226 την Τρίτη, 193 την Τετάρτη και 219 σήμερα Πέμπτη.

    Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σήμερα σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 1.741 ή 77 περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ότι η Γαλλία διαθέτει 5.800 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

    Στο αποκορύφωμα της επιδημίας, στις αρχές Απριλίου, περισσότεροι από 7.000 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, και στη συνέχεια ο αριθμός αυτός μειώθηκε αισθητά μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Έκτοτε, αυξάνεται σταθερά.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ