• Κοινωνία

    Φρουζής στον Άρειο Πάγο: «Με πίεζαν οι εισαγγελείς να ενοχοποιήσω 10 πολιτικούς»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Πιέσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για να δώσει ανύπαρκτα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των 10 πολιτικών που ελέγχθηκαν για τη Νοβάρτις, υποστήριξε ότι δέχθηκε το πρώην στέλεχος της εταιρείας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής.

    Μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής, ο κ. Φρουζής κατέθεσε σήμερα και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, που διερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας, που έχει καταστεί κατηγορούμενος στην έρευνα για μίζες της φαρμακοβιομηχανίας, περιέγραψε δύο άτυπες συναντήσεις του στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Εκεί, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι του ζητήθηκε να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία οι σχετικές δικογραφίες είχαν ήδη αποσταλεί στη Βουλή.

    Ολοκληρώνοντας την κατάθεση του, ο κ. Φρουζής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστική, από την αρχή το έχω σεβαστεί ευλαβικά. Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

    Αύριο θα δώσει νέα κατάθεση στον κ. Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής. Από τις δικές του αναφορές άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης και τώρα υποστηρίζει ότι έχει νέα στοιχεία, για αυτό και ζήτησε να δώσει αυτή τη συμπληρωματική κατάθεση.



    ΣΧΟΛΙΑ