• Κοινωνία

    Φωτιές τώρα: Τέσσερα μέτωπα σε Ρόδο, Σουφλί, Αγρίνιο, Φάρσαλα (video)

    • NewsRoom


    Μάχη με τις φλόγες δίνει το πυροσβεστικό σώμα την Κυριακή (1/8) σε όλη την χώρα, καθώς πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει σε Ρόδο, Σουφλί, Αγρίνιο και Φάρσαλα, ενώ οι αρχές είναι σε επιφυλακή για να αποφευχθεί αναζωπύρωση στην Αχαΐα.

    Αγρίνιο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει δασική έκταση στο Παραδείσι Αγρινίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι την δύση του Ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

    Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

    Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αλλά ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα. Οι εκκενώσεις στους οικισμούς, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, έγιναν για προληπτικούς λόγους. Χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα για να μην ξεφύγει φωτιά.

    «Πρόκειται για αρκετά μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή στα όρια του δήμου μας. Είναι ορεινό, δύσβατο σημείο για κατάσβεση δεν υπάρχει πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις» τόνισε.

    Φάρσαλα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση.
    Αχαΐα

    Στο μεταξύ, βελτιωμένη είναι η εικόνα από την μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον σε χαράδρα στη Ζήρια και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Τουλάχιστον σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και αρκετά υπέστησαν ζημιές κυρίως στους περιβάλλοντες χώρους ενώ έχουν καταστραφεί πολλές καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση.

    Έβρος

    Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς,
    Η πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια εναέριων μέσων, ενώ μηχανήματα του Δήμου είναι στη διάθεση όσων επιχειρούν στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr και οι έξι κάτοικοι που βρίσκονταν στο χωριό αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και αυτή τη στιγμή οδεύουν προς το χωριό Δαδιά.

    Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Ρόδος

    Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου για να επεκταθεί στη συνέχεια κοντά στην κοιλάδα των πεταλούδων, την οποία και απείλησε. Η κοιλάδα των πεταλούδων εκκενώθηκε ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Ψίνθος να απομακρυνθούν.

    Στην περιοχή επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

    Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Έκτακτη σύσκεψη Σκρέκα – ΑΔΜΗΕ τη Δευτέρα για την επάρκεια του ηλεκτρικού ρεύματος

    Φωτιά στη Ρόδο: – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού

    Φωτιά και στην Αιτωλοακαρνανία – Εκκενώνονται οικισμοί (video)



    ΣΧΟΛΙΑ