• Κοινωνία

    Φωτιές σε Ηλεία: Συνελήφθη ο εμπρηστής της Βουπρασίας

    • NewsRoom


    Συνελήφθη ένας 43χρονος άνδρας, που κατηγορείται για μία σειρά εμπρησμών στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Βάρδα και την Μανωλάδα.

    Νωρίτερα το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρέθηκε στην περιοχή και ερευνούσε όλα τα στοιχεία για τις τελευταίες πυρκαγιές που απείλησαν την κατοικημένη περιοχή της Βάρδας τις τελευταίες εβδομάδες.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ilialive, μέχρι στιγμής έχει γίνει προσαγωγή ενός άνδρα από την περιοχή, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάται η εμπλοκή του στις πέντε τελευταίες πυρκαγιές σε Βάρδα και Νέα Μανωλάδα, σε μια ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου.

    Όπως όλα δείχνουν ο δράστης δεν γνώριζε ότι τα κλιμάκια βρίσκονταν στην περιοχή όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βάρδα με αποτέλεσμα να γίνει η προσαγωγή του.

    Σε σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, με δελτίο Τύπου, αναφέρονται τα εξής:

    «Συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

    Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

    18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
    24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία,
    24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στην Ηλεία

    Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».



    ΣΧΟΛΙΑ