ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περίπου 6.000 στρέμματα κάηκαν στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά, σύμφωνα με εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2
Περίπου 6.000 στρέμματα κάηκαν στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 2ας, 3ης και 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με βάση τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2.
Οι καμένες περιοχές υπολογίστηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.
Με βάση τις εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS), το 37% περίπου ήσαν καλλιεργήσιμες περιοχές, το 47% χαμηλή βλάστηση, ενώ το 16% δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.
Διαβάστε ακόμη:
Ρωσία: Αγνοείται αεροπλάνο με 29 επιβαίνοντες, ανάμεσα τους κι ένα παιδί
Κοντά σε ρεκόρ ζέστης οι θερμοκρασίες στον πολικό κύκλο
Με στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό την Τετάρτη προειδοποιούν οι οδηγοί
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιδού η νέα Porsche Cayenne Coupé Electric
- Άκης Σκέρτσος: «Επανάσταση του αυτονόητου» με το επιτελικό κράτος – Απαντήσεις στις εσωκομματικές αιχμές στη Νέα Δημοκρατία
- Μερτς: «Οι αριθμοί μιλούν» για το μεταναστευτικό – Σφοδρή κριτική για απελάσεις και πολιτική ασύλου
- Λιμενικό Σώμα: Ολοκληρώθηκε η 1η εκπαιδευτική σειρά για «Λειτουργίες Ακτοφυλακής»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.