• Κοινωνία

    Φωτιά στην Κάρυστο: Καίγονται σπίτια στο χωριό Πλατανιστός

    Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά

    Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά (Φωτο αρχείου)


    Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός, καθώς εκτός από τη μάχη με τις φλόγες που δίνουν από χθες οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, αγνοείται και ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή.

    Στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7), οι κάτοικοι του χωριού Πλατανιστός έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν το χωριό με κατεύθυνση προς Κάρυστο. Μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη και για την περιοχή Άγιοι της Ευβοίας το οποίο ζητούσε από όσους βρίσκονταν εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο.

    Λίγο αργότερα, η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό με αποτέλεσμα ένα σπίτι να τυλιχθεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρεις ακόμη κατοικίες.

    Παράλληλα, ένας κτηνοτρόφος αγνοείται από προχθές το βράδυ στο βουνό και αναζητείται από τους οικείους του.

    Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά μαίνεται σε μια έκταση από τους Αγιούς μέχρι τον Πλατανιστό όπου απειλεί τα πρώτα σπίτια την ώρα που ένα Erickson συνεχίζει να επιχειρεί από αέρος για να περιορίσει το πύρινο μέτωπο.

    Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ και σπρώχνουν τις φλόγες προς την πόλη της Καρύστου.

    Διαβάστε επίσης

    Ρόδος: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές με εντολή Αυγενάκη

    Εύβοια: Νέα φωτιά στο χωριό Κοντοδεσπότι

    Πυρκαγιές: Υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο- Σε εξέλιξη τα μέτωπα σε Κάρυστο, Αίγιο και Υλίκη (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ