• Κοινωνία

    Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Ηλεία – Σε εξέλιξη τα μέτωπα σε Αρκαδία και Μεσσηνία

    • NewsRoom


    Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία, όπου η εικόνα φαίνεται να είναι καλύτερη, σε σχέση με χθες.

    «Αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Όπως εξήγησε, «έχει σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι σημαντικό να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλλια, διότι αν επεκταθεί προς Ξηρόκαμπο, αλλά και προς τις περιοχές Βασιλάκι, Λούβρο, Υψηλό και Άσπρα Σπίτια, τότε θα ‘βρει’ δασικές εκτάσεις που δεν έχουν καεί».

    Επίσης, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «υπάρχει άλλη μία αναζωπύρωση στην περιοχή Δούκας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετωπίζουν, ώστε να μην προχωρήσει προς την περιοχή Νεράιδα».

    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

    Το βράδυ δόθηκε μάχη για να αντιμετωπιστεί το ισχυρό μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία από Λάλα προς Μηλιές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να το περιορίσουν.

    Ωστόσο, παραμένει το μέτωπο που κινείται προς Αρκαδία, όπου υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Συγκεκριμένα, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, καθώς επίσης και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο.

    Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και η ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

    Ακόμη, στην περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

    Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων εξάλλου συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

    Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη Μέλπεια Μεσσηνίας και στα δύο μέτωπα της Αρκαδίας

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν, τόσο στο μέτωπο της φωτιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, της Μεσσηνίας, όσο και σε γειτονικό μέτωπο στην περιοχή της Μεγαλόπολης, που πέρασε στην Αρκαδία από την Μέλπεια.

    Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αποτελούνται από 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

    Ακόμη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία και συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Κυκλωμένο από τις φλόγες το χωριό Ελληνικά – Δοκιμάζονται Βασιλικά και Ψαροπούλι

    Νίκος Χαρδαλιάς: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια – Επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 πεζοπόρα

    Αναστασιάδης: Είμαστε σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση για οποιαδήποτε βοήθεια



    ΣΧΟΛΙΑ