ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βελτιωμένη χαρακτηρίζεται αυτή την ώρα η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην κεντρική Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης στο πολύπλοκο μέτωπο του Αφρατίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Γιώργο Κελαϊδίτη, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν συνεχή φόβο για αναζωπυρώσεις.
«Υπάρχουν ακόμα μικροεστίες στην περιοχή και το μέτωπο είναι μεγάλο. Η εικόνα έχει βελτιωθεί, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός λόγω των συνθηκών», δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης στο evima.gr.
Ολοκληρωτική καταστροφή σε μονάδα εκτροφής χοίρων
Η πυρκαγιά προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στον πρωτογενή τομέα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη χοιροτροφική μονάδα στην περιοχή, με τον αριθμό των νεκρών ζώων να συγκλονίζει: 1.000 χοιρομητέρες και 2.000 χοιρίδια απανθρακώθηκαν, ενώ τα κτίρια της μονάδας ισοπεδώθηκαν από τις φλόγες.
«Η ζημιά είναι τεράστια. Μιλάμε για ολική καταστροφή. Η επιχείρηση έχει χάσει ολοκληρωτικά τις εγκαταστάσεις και το ζωικό της κεφάλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας πως η πλήρης αποτίμηση των ζημιών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Παραμένει η κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας τη μάχη με τις φλόγες και επιτηρώντας την περίμετρο για πιθανές αναζωπυρώσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη, εκφράζουν την αγωνία τους για τις περιουσίες και τις ζωές τους, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε επίσης:
Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Πώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συρία: Οι καθολικές εκκλησίες στη Δαμασκό ακύρωσαν τις λιτανείες για την Κυριακή των Βαΐων
- Λίβανος: Θα προσφύγει στον ΟΗΕ για την ισραηλινή επίθεση με θύματα δημοσιογράφους
- Μαρινέλλα: Σίγησε η φωνή που έφερε την άνοιξη – Η ζωή της μεγάλης ντίβας
- Ιράκ: Διέταξε έρευνα μετά την επίθεση με drone στην κατοικία του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.