Κοινωνία

Φωτιά στην Αρκαδία: Δύσκολες ώρες στη Γορτυνία – Εκκενώνονται Λιβαδάκι και Καπελλίτσα

  • NewsRoom

Φωτογραφία αρχείου


Αναζωπυρώσεις της φωτιάς σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας στην Αρκαδία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους που βρίσκονται σε Λιβαδάκι και Καπελλίτσα να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς τη γέφυρα του Σέκουλα, ενώ την ίδια ώρα οι φλόγες πλησιάζουν στο Δωδεκάμετρο Γορτυνίας.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους».

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: 586 φωτιές σε 8 ημέρες – Πώς λειτούργησαν τα εναέρια μέσα – Την ώρα της μάχης δεν πυροβολούν τους μαχητές

Φωτιά στην Ηλεία: Νέες αναζωπυρώσεις σε Δούκα, Λάσδικα και Λάλα

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και στο Πυροσβεστικό Σώμα

Euromedica: Δωρεάν εξετάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Στη διάθεση του ΕΚΑΒ 2 ασθενοφόραΣΧΟΛΙΑ