ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Να εκκενωθεί προληπτικά το Γύθειο και το Μαυροβούνι εισηγούνται οι ειδικοί, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίγεται στην ανατολική Μάνη.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης», ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.
Όπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.
Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».
Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».
Διαβάστε επίσης:
Εκκενώνεται ο Θεολόγος Φθιώτιδας λόγω της φωτιάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Διεύρυνση της ΕΕ με κράτος από τα Δ. Βαλκάνια το 2027 επί ελληνικής προεδρίας
- Coca Cola: Τα πρώτα απόνερα από την έλλειψη αλουμινίου – Σε κρίση η Diet Coke
- Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία – Νέα ενίσχυση για συνταξιούχους και ασφαλισμένους
- Μαρκ Ρούτε: Σήμα για αύξηση αμυντικής παραγωγής – Στο επίκεντρο η σύνοδος στην Άγκυρα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.