• Κοινωνία

    Φωτιά στη Σταμάτα: Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη – Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη

    • NewsRoom
    Φωτιά: Συναγερμός στη Σταμάτα Αττικής - Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη

    Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Φωτιά σε δασική έκταση ξέσπασε ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, κοντά σε κατοικίες.

    Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης από την πυρκαγιά. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο.

    Η κατάσταση είναι δραματική με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν το αδύνατο δυνατό προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη».

    Η φωτιά πλέον έχει περάσει απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι, καίγοντας το δάσος.

    Λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.

    Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες ‘γλείφουν’ και σπίτια».

    Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν τα έξι μποφόρ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού ‘Γαλήνη’. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ».

    Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

    Πολλά τα μέτωπα της πυρκαγιάς:

    Δεν υπάρχουν κλήσεις για απεγκλωβισμούς:

    Ενεργοποιήθηκε το 112 για τη Σταμάτα

    «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην Περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής.

    Φωτιά: Συναγερμός στη Σταμάτα Αττικής - Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη
    Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
    Πυροσβεστικό αεροπλάνο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
    Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
    Φωτιά: Συναγερμός στη Σταμάτα Αττικής - Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη
    Πυροσβεστικό αεροπλάνο επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

    Δείτε το tweet από την Πυροσβεστική:

    Δείτε βίντεο από την περιοχή:

    Δείτε βίντεο από το OPEN:

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκ στην Ηλεία: Δολοφόνησαν 59χρονο μέσα στο σπίτι του

    ΗΣΑΠ: Διακοπή δρομολογίων στο τμήμα Ταύρος-Πειραιάς λόγω φωτιάς σε καλώδια – Με λεωφορεία οι μετακινήσεις

    Αεροπορικά ταξίδια: Με self test θα ταξιδεύουν προς τα νησιά οι επιβάτες 12-17 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ