• Κοινωνία

    Φωτιά στη Σταμάτα: Συνελήφθη μελισσοκόμος – Εμπρησμός λένε οι Αρχές

    • NewsRoom

    Πυροσβεστικο όχημα επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στη Σταμάτα, Αττικής, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Συνελήφθη πριν από λίγο ένας άνδρας μελισσοκόμος αλβανικής καταγωγής για τη φωτιά στη Σταμάτα.

    Οι αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι.

    Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έκανε τέσσερις προσαγωγές για αυτό τον λόγο, οι οποίοι λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

    H φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμών κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων.

    Νωρίτερα, είχαν γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι πρώτες τέσσερις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς. Αρμόδιες πηγες λένε ωστόσο , πως η φωτιά ξεκίνησε- κατά πασα πιθανότητα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η γενική Γραμματεια πολιτικής προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμών κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στη Σταμάτα: Περιορίζεται το μέτωπο – Κάηκαν σπίτια, διάσπαρτες οι εστίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ