• Κοινωνία

    Φονικές χιονοστιβάδες στις Άλπεις: Τουλάχιστον 9 νεκροί

    • NewsRoom


    Τουλάχιστον εννέα νεκρούς από τις σφοδρές χιονοπτώσεις μετρούν στην Αυστρία και στη Γερμανία με τις αρχές να αυξάνουν στο μέγιστο το επίπεδο κινδύνου από χιονοστιβάδες.

     

    Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», «στις βόρειες Άλπεις έπεσε τόσο πολύ χιόνι το σαββατοκύριακο, που δεν είναι πλέον απόλαυση του χειμώνα, αλλά η «κόλαση του χιονιού. Σε ορισμένες περιοχές και εντός δύο ημερών το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι και δύο μέτρα. Λόγω του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων, ορισμένα σημεία στην Αυστρία έχουν αποκοπεί από τον έξω κόσμο, ενώ κατά τόπους οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έχουν σταματήσει. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας όπου η χιονοκάλυψη έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα».

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει από χθες η περιοχή στη Βαυαρία Mιζμπαχ ενώ οι αρχές στο Τιρόλο στην Αυστρία ανέβασαν στο «πέντε» το επίπεδο προειδοποίησης για χιονοστιβάδες, που είναι το υψηλότερο.

    Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταστροφικές χιονοπτώσεις στις νότιες περιοχές της Βαυαρίας και σε περιοχές της Αυστρίας.

    Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

    Τα σχολεία στο Μίζμπαχ (βρίσκεται κοντά στο Μόναχο) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

    Στην Αυστρία, οι τοπικές αρχές του Τιρόλο βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . Ο πρωθυπουργός του Τιρόλο, Γκίντερ Πλάτερ δήλωσε ότι πολλά ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

    Για τον μετεωρολόγο Ντομινίκ Γιουνγκ, ο κίνδυνος από τις χιονοστιβάδες είναι σοβαρός:

    «Ο κίνδυνοι χιονοστιβάδων ήδη φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης σε περιφερειακό επίπεδο. Οποιαδήποτε στιγμή πρέπει να περιμένετε ότι θα υπάρξουν χιονοστιβάδες που μπορεί να θάψουν ανθρώπους ή και ολόκληρα χωριά. Ο κίνδυνος είναι ακραίος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλειστά τα σχολεία και την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας-Δείτε πού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόλος: Βγήκε ξυπόλητος για τρέξιμο στα χιόνια!



    ΣΧΟΛΙΑ