• Κοινωνία

    Φυλάκιση 1 έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση


    Η απόδραση από το ψυχιατρείο θα κοστίσει στη Βίκυ Σταμάτη 1.825 ευρώ!

    Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κρίθηκε σήμερα ένοχη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και καταδικάστηκε στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή: φυλάκιση 1 έτους την οποία μπορεί να εξαγοράσει πληρώνοντας 5 ευρώ για κάθε μέρα.

    Η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο τον Απρίλιο του 2015. Είχε μεταφερθεί στο ψυχιατρείο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εξέτειε την ποινή της για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες στα εξοπλιστικά.

    «Όλα για την κυρία Σταμάτη»

    Η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο της (εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο) και, συνεπώς, δεν άκουσε τη χειμαρρώδη και άκρως επικριτική αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

    «Όλα έγιναν για την κυρία Σταματη», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευση της, αναγνωρίζοντας ότι “σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της”, ωστόσο:

    «Πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Ομως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της, όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες, μετατρέποντας μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό. Επιπλέον παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα».

    Κυρίως γι’ αυτούς τους λόγους, η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή «της μέγιστης ποινής φυλάκισης 1 έτους, όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα».

    Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».

    Ένοχη και η εργαζόμενη

    Δεν γλίτωσε την καταδίκη ούτε η πρώην εργαζόμενη του ψυχιατρείου που βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

    Από την κατηγορία της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων τους απηλλάγησαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Η κα Σταμάτη άσκησε έφεση κατά.της καταδικαστικής απόφασης.



    ΣΧΟΛΙΑ