Κοινωνία

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι κρύβει η πρώτη διαθήκη και γιατί αποκλήρωσε στενούς συγγενείς του

  • NewsRoom
Άκης Τσοχατζόπουλος

Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκη Σταμάτη


Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται κάποια στενά συγγενικά πρόσωπα του εκλιπόντα από αυτήν.

Ο δικηγόρος της οικογένεια Τσοχατζόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο MEGA Καλημέρα, δήλωσε ότι η πρώτη διαθήκη κινείται σε 2 άξονες.ς

Στον πρώτο άξονα παρατηρείται η προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου να εξηγήσει για ποιον λόγο οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του. Ο δεύτερος άξονας της διαθήκης κάνει λόγο για τη σύσταση ενός ιδρύματος που περιλαμβάνει το ιατρικό του αρχείο και την επιθυμία του εκλιπόντος να επιστραφεί μέρος του αρχείου του που έχουν άλλοι.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα», είπε ο δικηγόρος για όσους είδαν τους εαυτούς τους να μένουν «εκτός» της διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ιδιαίτερα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται πως είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του και εικάζεται ότι θα έχει στοιχεία για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί.

Ο δικηγόρος τόνισε πως το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευθεί από το κράτος.

«Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είναι αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Διαθήκες Άκη Τσοχατζόπουλου: Γρίφος οι αριθμοί που παραπέμπουν σε θυρίδες

Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για βιασμό από 27χρονη – Θέμα ωρών οι τοξικολογικές της 24χρονης

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Παλαιό ΦάληροΣΧΟΛΙΑ