Κοινωνία

Φυλακές Κορυδαλλού: Σάλος με το βίντεο και τις εικόνες χλιδής – Τι απαντά το υπ. Δικαιοσύνης

  • NewsRoom
φυλακές


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο που καταγράφει το «πάρτυ» που έχουν στήσει κρατούμενοι στα κελιά-σουίτες των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως φαίνεται από το βίντεο στο κελί υπάρχουν μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα και άλλες συσκευές, μπουκάλια με αλκοόλ, αλλά και χαρτονομίσματα που πετούν οι ίδιοι επιδεικτικά δεξιά και αριστερά.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Open, πρόκειται για βίντεο που έχει γυριστεί μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Το υπουργείο δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα για το ζήτημα, ενώ σήμερα, Σάββατο απαντά στα δημοσιεύματα με την εξής ανακοίνωση:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά  τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου.

Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας  χρόνο.

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νεκρός 48χρονος ισοβίτης στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επικίνδυνη βαλκανοποίηση της Ευρώπης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανείπωτη θλίψη στα Τρίκαλα για το χαμό βρέφους


ΣΧΟΛΙΑ