• Κοινωνία

    FBI: Φόβοι για ένοπλες κινητοποιήσεις την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

    • NewsRoom

    Τζο Μπάιντεν


    Η ομοσπονδιακή αστυνομία FBI εκτιμά ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια και των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

    Την πληροφορία αυτή μετέφερε μέσω του Twitter ένας ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

    Η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

    Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

    Ο φόβος για έναν νέο γύρο επεισοδίων έρχεται μετά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο την ημέρα που το Κογκρέσο επικύρωνε την ψήφο του εκλεκτορικού σώματος και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. Κατά τα αιματηρά γεγονότα πλήθος οπαδών του απερχόμενου προέδρου κατάφερε να σπάσει τα οδοφράγματα της αστυνομίας και να εισβάλει στο κτήριο, οδηγώντας στη διακοπή της συνεδρίασης για 4 ώρες, πριν τελικά κινητοποιηθεί η εθνοφρουρά από τον Λευκό Οίκο με αποτέλεσμα να διαλυθεί το πλήθος. Κατά τα επεισόδια 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την απόφαση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης να αποκλείσουν τον Τραμπ

    ΗΠΑ: Μεγάλες εταιρείες σταματούν τις χορηγίες τους προς τους πολιτικούς που δεν επικύρωσαν τη νίκη του Μπάιντεν

    Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμοι οι Δημοκρατικοί για την διαδικασία αποπομπής και παραπομπής του



    ΣΧΟΛΙΑ