Κοινωνία

Φ. Γεννηματά: Τα νοσοκομεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους

Φώφη Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά: Αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ


Η Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε το Oγκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», στην Κάτω Κηφισιά, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, για να συζητήσουν για τα καθημερινά προβλήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της, δήλωσε ότι τα νοσοκομεία έφτασαν να λειτουργούν στο κόκκινο όλους αυτούς τους μήνες, χωρίς την αναγκαία στήριξη από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά το προσωπικό, αλλά και τα μέσα.

«Η κυβέρνηση φρόντισε όμως να κρατήσει εκτός covid τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Δυστυχώς, ογκολογικά νοσοκομεία όπως αυτό, έχασαν σημαντικούς γιατρούς και νοσηλευτές και θα πρέπει γρήγορα να επιστρέψουν στην κανονικότητα», πρόσθεσε. Επιπλέον,σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, «χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις και καινούργιο οργανόγραμμα, ειδικευόμενους, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις υποδομές που έχουν. Υπάρχουν μηχανήματα -και διαγνωστικά και θεραπευτικά-, που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο, ακριβώς γιατί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις».

Εξήρε τις προσπάθειες του νοσοκομείου για τη λειτουργία του ενω επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αναδείξει και θα πιέσει την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα. «Μιλάμε για ογκολογικούς ασθενείς, για ασθενείς που ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά τους, που δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή τους και αξίζουν τα καλύτερα να τους δοθούν από την πολιτεία», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά: Δεσμεύομαι για την κατάργηση του εργασιακού νόμου μόλις αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί

Φώφη Γεννηματά προς υποψήφιους Πανελλαδικών: Πιστέψτε στον εαυτό σας, τώρα αρχίζουν όλα

Γεννηματά: Ανοίγουμε έναν νέο, εναλλακτικό και αυτόνομο δρόμο, τον δρόμο της Νέας Αλλαγής

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ