• Κοινωνία

    Εξοργισμένος ο οδηγός ταξί μετά την αθωωτική απόφαση για τον ηθοποιό στην υπόθεση βιασμού


    Εξοργισμένος φαίνεται να είναι με την απόφαση αθώωσης του ηθοποιού Γιώργου Καρκά ο αντίδικός του, ο οδηγός ταξί που τον κατήγγειλε για βιασμό

    Η απόφαση του Κακουργιοδικείου Αθήνας έγινε γνωστή χθες και, σύμφωνα με αυτήν, ο 30χρονος ηθοποιός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάραιναν σχετικά με τον βιασμό που κατήγγειλε ο οδηγός ταξί. Αντίθετα, ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι δικαστές του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή, κάνοντας δεκτό το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο 29χρονος κάλεσε ταξί μέσω γνωστής πλατφόρμας, επιλέγοντας μάλιστα τον οδηγό. Ο πελάτης επιβιβάστηκε και κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Από εκεί και πέρα δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη. Στις 21:30, ωστόσο, ο οδηγός του ταξί, χωρίς να είναι γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε μαζί με τον πελάτη του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

    Βγαίνοντας, τότε, από το αυτοκίνητο, ο οδηγός άρχισε να αισθάνεται περίεργα. Είπε στους γιατρούς ότι ένιωθε έντονη δυσφορία, έκανε εμετό και σωριάστηκε λιπόθυμος. Οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον συνέφεραν, ενώ εκείνος, καθώς ανέκτησε τις αισθήσεις του, είπε στους γιατρούς ότι αισθάνεται μούδιασμα σε χέρια και πόδια. Έπειτα από λίγη ώρα κι αφού κατάφερε να σηκωθεί, επιτέθηκε στον ηθοποιό με γροθιές και κλωτσιές.

    Ο οδηγός ταξί, κατά ορισμένες πληροφορίες, κατήγγειλε ότι, με το που έφθασαν με τον πελάτη του στο σημείο προορισμού τους, τους περίμεναν άλλοι τρεις, οι οποίοι και του πρότειναν να συνευρεθούν ερωτικά. Ο ίδιος αρνήθηκε και, κατά τους ισχυρισμούς του, έφυγε και οδήγησε μέχρι το Ιπποκράτειο. Το τι ακριβώς συνέβη είναι άγνωστο, μιας και ο οδηγός ταξί δεν μπορεί να θυμηθεί επακριβώς καθώς, όπως φαίνεται, τον είχαν ναρκώσει με κάποιο ναρκωτικό στον καφέ του.

    Πάντως, ο ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε τον οδηγό ταξί, διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

    Αγανακτισμένος με την απόφαση ο οδηγός ταξί

    Η εν λόγω απόφαση φαίνεται ότι εξόργισε τον οδηγό ταξί, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης. «Για φανταστείτε να έρθετε στη θέση μου, να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε κάποιον από πάνω σας και να σας τσιμπάει τη θηλή. Για πείτε μου πόσο λογικό σας φαίνεται να κοιτάξω εγώ εκείνη τη στιγμή αν φοράει γάντια ή όχι. Το οποίο στηρίζεται σε ένα τέτοιο επιχείρημα, έτσι. Μου είπε να βγούμε έξω, μου το πρότεινε, το θυμάμαι, το είπα και στο δικαστήριο και του είπα όχι, δεν θέλω να βγω. Σκέψου, πριν από λίγο με είχε βγάλει να κλείσω τα φώτα και να κάνω αναστροφή στη θέα ενός αστυνομικού αυτοκινήτου. Νιώθω αδικημένος, εξοργισμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 27χρονος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν ζήτησε ποτέ λεφτά από τον ηθοποιό.

    «Έτυχε να συνομιλήσω κιόλας με τον πατέρα του και όταν με ρώτησε τι μπορούμε να κάνουμε ή αν θα ήταν καλύτερα να είχαμε δώσει τα χέρια στο τμήμα και να είχε λήξει εκεί η παρεξήγηση, του είπα «κύριε Αντώνη, λυπάμαι πραγματικά γιατί είστε πατέρας».

    Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό έκανε και η μητέρα του οδηγού ταξί, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:«Ως μητέρα κατέρρευσα. Δεν περίμενα με τόσο ισχυρά στοιχεία η δικαιοσύνη να αθωώσει και να ανοίξει τον δρόμο σε καινούριους βιαστές και δολοφόνους, να δολοφονούνται και να βιάζονται κι άλλα παιδιά και να βρεθούν και άλλες μητέρες στη δική μου θέση».

    Από την πλευρά της, η μητέρα του ηθοποιού Γιώργου Καρκά δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα, είναι σαν να έχω ξαναγεννήσει το παιδί μου, ειλικρινά. Και απλά εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που συνέβη στον Γιώργο».

    Ταυτόχρονα, ο ηθοποιός, αμέσως μετά την αθωωτική για αυτόν απόφαση του δικαστηρίου, προχώρησε σε μία ανάρτηση. Σε αυτήν, ο 30χρονος έγραψε χαρακτηριστικά: «Κατηγορήθηκα επειδή είμαι και όχι επειδή έκανα. Όταν σας κατηγορούν, να δείχνετε το πρόσωπο σας».



    ΣΧΟΛΙΑ